EtusivuTuotteet ja palvelutYlipainehallit

Ylipainehallit

On aika murtaa myytti siitä, että kaikki ylipainehallit ovat samanlaisia. Eivät ole. Uuden sukupolven Lappset-ylipainehalli on ylivoimaisesti energiatehokkain ja turvallisin vaihtoehto pohjoisiin olosuhteisiin. Sovitaan tapaaminen, niin kerromme lisää!

Ylipainehallit

On aika murtaa myytti siitä, että kaikki ylipainehallit ovat samanlaisia. Eivät ole. Uuden sukupolven Lappset-ylipainehalli on ylivoimaisesti energiatehokkain ja turvallisin vaihtoehto pohjoisiin olosuhteisiin. Sovitaan tapaaminen, niin kerromme lisää!

Lappset on tunnettu innovatiivisista ylipaineratkaisuista. Uuden sukupolven hallin kehityksessä se on yhdistänyt osaamisensa maailman johtavan ylipainehallivalmistaja Duolin kanssa. Yhdessä yhtiöt ovat toimittaneet Pohjoismaihin yli 40 ylipainehallia tehden Lappsetista ylivoimaisen markkinajohtajan.
Tätä kaikkea on uuden sukupolven Lappset-ylipainehalli

Yli 50 % pienemmät energiakustannukset

Lappset ylipainehalli pesee markkinoiden muut vaihtoehdot energiansäästössä. Kun hankit sen, energiakustannuksesi voivat jäädä yli 50 prosenttia pienemmiksi verrattuna kilpailijoiden ylipainehalleihin. Ylipainehallimme lämmöneristyskyvystä kertova todellinen U-arvo on jopa alle 0,5, kun tyypillisesti arvo kipuaa yli 2:n.

Energiaa säästyy myös siksi, että hallin lämmitettävä tilavuus on minimoitu ja oppiva automatiikka säätää lämmitys- ja puhallustehoa portaattomasti olosuhteiden ja tarpeen mukaan. Hallin rakenteen vuoksi energiaa ei kulu lumen pudottamiseen.
 

Kestää yli 2 x suuremmat lumi- ja tuulikuormat

Harrastajiesi turvallisuus on meille ykkösasia. Lappset ylipainehalli on mitoitettu kestämään jopa 800 Pa paine kilpailijoiden 350 Pa maksimipaineeseen verrattuna. Halli kantaa siis yli kaksinkertaisen lumi- ja tuulikuorman. Älykäs automaatiojärjestelmä nostaa painetta hallissa portaattomasti vain tarpeen vaatiessa ja pääosan ajasta vallitsee normaalipaine. Lisäksi halli on muotoiltu niin, että suurin osa lumista valuu katolta alas itsestään. 

Pelaajiesi turvallisuus on taattu mahdollisissa poikkeustilanteissakin. Riskitilanteet ja poistumisajat on simuloitu ennakkoon ja koneisto on mitoitettu niiden mukaan. Varapuhaltiet ja varavoimageneraattori tuovat äärimmäistä turvaa. Etäohjausjärjestelmällä voidaan paitsi seurata, myös kontrolloida hallin kaikki toimintoja.

Innovatiivisimmat käyttöä tukevat ratkaisut

Suunnittelemme Lappset hallisi aina käytön ehdoilla. Lasiset sisäänkäyntiratkaisut kutsuvat pelaajat sisään ja kytkevät hallin saumattomasti piha-alueeseen. Olemme integroineet seinärakenteeseen myös kiinteät katsomot, pukuhuonetilat ja kahvion, rakentaneet halleja rakennusten päälle ja jopa kattaneet olemassa olevia rakennuksia.

Huomioimme myös lajien erityistarpeet. Jalkapallossa tarvitaan lämmittelyalueet ja tilaa kentän reunoilla. Golf vaatii puolestaan korkeutta. Jalkapalloon suosittelemme 8 asteen sisälämpötilaa, tennikseen 16 astetta ja yleisurheiluun 18 astetta. Ilmanvaihtokanavat kannattaa rakentaa maan alle, jotta koneisto saadaan irti hallin reunasta ja talvikunnossapito helpottuu. 
 
Osaamista toteuttaa arkkitehdin viileimmätkin ideat
Perehdy Lappset ylipainehallien teknisiin ominaisuuksiin

Kolme vaihtoehtoista rakennevaihtoehtoa:

1. Eristetty kaksikerroshalli
2. Lämpösillaton kaksikerroshalli
3. Perinteinen kaksikerroshalli

Parempi eristys auttaa niin lämmitettäessä kuin jäähdytettäessä. Hyvin eristetyn hallin käyttölämpötila pysyy miellyttävämpänä myös kesäisin.

 
Laaja määrä tavallisia ja metallinhohtoisia vakiovärejä ja kyky värjätä erikoisvärejä asiakkaan toiveen mukaan.

Kankaan läpinäkyvyydet lähes täysin läpinäkyvästä täysin valoa läpäisemättömään.

Näyttäviä graafisia toteutuksia yhdistelemällä useita kankaita. 
 
Voimme tulostaa hallien seiniin seuran tai yhteistyökumppanin logot tai muuta grafiikkaa. Sisälle saat mainoskiinnikkeet, joihin kiinnitetään yhteistyökumppanien vaihtuvat mainokset.
 

Teemme suunnitelmat alan johtavilla ohjelmistoilla, joilla voimme tutkia ei muotojen toimivuutta ja laskea tarkat kuormat kaikissa olosuhteissa.
 
Vuorottelevat puhaltimet, joissa kaikissa taajuusmuuntimet. Puhallustehon portaaton säätö tarpeen mukaan.

Miellyttävä käyttäjälle. Tasainen kulutus, aina puhallin varalla ja tarvittaessa suuri maksimiteho.

Joustavat lämmönlähteet: Kaukolämpö, maakaasu, nestekaasu ja maalämpö.
Täysin irrallinen varapuhallin, joka tulee käyttöön automaattisesti ainoastaan ongelmatilanteessa.

Suomen olosuhteisiin sopiva varavirtalähde, joka varmistaa käynnistymisen automaattisesti säännöllisen väliajoin.
 
Epäsuora tai suora LED-valaistus. Valosuunnitelmat myös lajisuositusten mukaan.

Valaistuksen joustava ohjaus Dali-väylän kautta eli kaikki valaisimet ovat itsenäisesti himmennettävissä ja sytytettävissä/sammutettavissa.
Voimme tehdä hallit joko kiinteinä tai purettavina. Energiatehokkaiden hallien aikakaudella halleja ei kannata purkaa säästösyistä, vaan ainoastaan, jos halutaan pelata ulkona kesäisin.

Suosittelemme 0,3 - 0,5 m korkean sokkelin rakentamista, joka suojaa kangasta auraukselta. Sokkeli voidaan rakentaa anturalaatan varaan tai se voidaan ankkuroida kallioon tai syvemmälle maaperään.

Halli voidaan rakentaa myös maan tasolle.

Perustussuunnittelu tehdään aina kunkin yksittäisen hallin kuormien ja vallitsevien olosuhteiden pohjalta.
Kulku halliin käy ilmalukkoina toimivien pyöröovien kautta. Saat meiltä eri kokoisia pyöröovia ja toimitamme myös niiden eteen saatavat lukittavat lehtiovet. Myös ilmalukot liikuntaesteisille ovat valikoimassamme. Sama lukko toimii myös paarien kanssa.

Hätäpoistumisteiden leveys on kaksi kaistaa (1,2 m). Hätäpoistumistiet voidaan sulkea käytön jälkeen myös hallin ulkopuolelta toisin kuin jossain malleissa. Huoltotunnelit mitoitetaan asiakkaan tarpeen mukaan. Niiden kautta voidaan voidaan viedä halliin isompia tavaroita, kuten maaleja, huoltokoneita ja -materiaaleja.

Voimme toteuttaa myös sisäänkäynnit lasista hallin kulmiin tai sivuille.
Koko hallimme sydän on sen oppiva ja intuitiivinen ohjausjärjestelmä. Järjestelmä hakee tietoa hallin käyttäytymisestä lukuisten sensorien avulla ja yhdistää tämän tiedon säätietoihin, jotka se saa hallin ulkopuolella olevista sääantureista ja automaattisesti netistä.

Järjestelmä optimoi asetukset käyttötarpeen mukaan ja pyrkii säästämään kulutettua energiaa.

Hallin toimintoja, kuten valaistusta ja lukitusta voidaan seurata ja etäohjata verkon yli toimivalla meille räätälöidyllä järjestelmällä.
Voimme varustaa hallin myös ilmastointijärjestelmällä.

PlayCare-huollolla turvallisuutta ja helppoutta koko elinkaaren ajan

Kun halli on pystytetty, voit antaa sen oman PlayCare-huoltotiimimme käsiin. Niin etänä tapahtuva ohjaus ja valvonta, huoltokäynnit kuin pystytykset ja purkutyötkin onnistuvat palveluna, kaikkialla Suomessa. Samalla minimoit käyttövirheet ja hallisi on aina käytössä. Voit valita tarpeisiisi sopivan huollon kolmesta eri vaihtoehdosta tai räätälöidyn kokonaisuuden kaikkialla Suomessa.
Tutustu huoltopalveluihimme

Suunnitteletko ylipainehallin hankintaa?

Asiantuntijamme Olav Björkström auttaa sinua valitsemaan parhaan ratkaisun ja antaa konkreettista suunnittelu- ja hankinta-apua.

olav.bjorkstrom@lappset.com
050 555 9715

_HOV2972.jpg
HJK-ylipainehalli

Helsingin Jalkapalloklubi, HJK, on hankkinut Lappsetilta kaksi laadukasta ylipainehallia kilpailutusten tuloksena. Toinen niistä, Töölön Kupla, on Suomen modernein ja energiatehokkain alallaan. Antti-Jussi Väinölä kehuu myös helppoa etäohjausta.

Lue lisää
lepa_banner.jpg
LePa Areena, Espoo

LePa Areena on Leppävaaran Pallon rakentama jalkapallokeskus. Keskus on suurelta osin LePan omien joukkueiden käytössä, mutta kenttää hyödyntävät myös muut seurat ja yhteisöt, sekä lähialueen koulut.

Lue lisää