Jalkapallotekonurmen testaus

Jalkapallotekonurmen testausta voi verrata rakennusvalvojan työhön työmaalla. Puolueeton, laatustandardin mukainen testaus varmistaa, että tekonurmesi täyttää jalkapallon pelaamisen laatuvaatimukset ja asennus on priimaa.
EtusivuTuotteet ja palvelutJalkapallotekonurmetJalkapallotekonurmen testaus
Testaaminen varmistaa laadun

Kolmas osapuoli testaa

Jalkapallotekonurmien testaamisella selvitetään asennetun jalkapallotekonurmesi laatua eli kestävyyttä, turvallisuutta ja peliominaisuuksia. Testaamista voi verrata rakennusvalvojan työhön, joka varmistaa laadun.

Tekonurmi testataan esimerkiksi Nordic-testausjärjestelmällä, ja testauksen suorittaa sertifioidun testilaboratorion asiantuntija. Nordic on Ruotsin ja Norjan jalkapalloliittojen testausjärjestelmä.

Sovimme testausajankohdan testilaboratorion kanssa puolestasi. Testaamiseen tarvitaan yksi työpäivä, ja se maksaa noin 3  000 euroa. 

Kyllä, haluan tietää lisää jalkapallotekonurmen testauksesta!

Kiinnostaako sinua jalkapallotekonurmesi testaus?

Ota yhteyttä PlayCaren asiakkakkuuspäällikkö Henri Nyholmiin, joka auttaa sinua mielellään jalkapallotekonurmen testaukseen liittyvissä kysymyksissä.

Henri Nyholm
henri.nyholm@lappset.com
040 687 8069

Näin jalkapallotekonurmesi testataan laatuvaatimusten mukaan

Tuotteen identifikaatio

Sports Labs -laboratorion sertifioitu testaaja varmistaa, että tarjouksessa ilmoitettu jalkapallotekonurmi vastaa asennettua jalkapallotekonurmea. Hän tarkastelee esimerkiksi nukkalangan pituutta ja täyteaineen määrää.

Jalkapallotekonurmen tasaisuus

Testaaja käy läpi koko jalkapallotekonurmen tasaisuuden 3 metrin oikolaudalla. Kentän pinnan vaihtelun pitää jäädä alle 10 millimetrin. Yli 10 millimetrin poikkeama tasaisuudessa on hylkäysperuste. Jotta näin ei käy, teemme jalkapallotekonurmen pohjan viimeisen, kivituhkasta tehdyn pinnan hyvin. 

 

Jalkapallotekonurmen tasaisuus

Tasainen kenttä varmistaa, että pallo vierii hyvin ja pitkätkin syötöt maata pitkin onnistuvat.

Iskunvaimennus

Testaaja mittaa jalkapallonurmen iskunvaimennusta. Sen pitää olla 55-70 prosentin välillä.
 
Hyvä iskunvaimennus suojelee nilkkoja ja polvia pelatessa ja tekee kaatumisista turvallisempia.

Alustan muodonmuutos

Testaaja mittaa jalkapallotekonurmen muodonmuutosta eli kuinka monta millimetriä nurmi joustaa jalan alla. Jouston pitää olla 4-11 millimetrin välillä.

Pelaajan kontaktin ja vasteen jalkapallotekonurmeen tulee olla hyvän luonnonnurmen kaltainen, jotta pelaaminen on turvallista. Liian suuri jousto voi aiheuttaa muun muassa rasitusvammoja.


Kiertovastus

Testaaja mittaa pelaajan kenkään kohdistuvan minimi- ja maksimikiertovastuksen. Minimikiertovastus on 25 Nm ja maksimikiertovastus on 50 Nm.

Liian pieni kiertovastus saa kengät lipsumaan, eivätkä suunnanvaihdokset ole napakoita. Liian suuri kiertovastus puolestaan voi lisätä nillkkavammoja.

Kitka

Testaaja mittaa ihon ja pelialustan välisen kitkan. Arvon tulee olla 0,35-0,75 välillä.

Sopiva kitka tekee liukutaklauksista turvallisia.

Pallon vieriminen

Testaaja mittaa, miten pallo vierii testausrampin avulla. Pallon tulee vieriä 4-10 metriä.

Kentän tasaisuus ja nukkalangan ominaisuudet vaikuttavat pallon vierimiseen pelissä, esimerkiksi syöttötilanteissa.

Pallon ponnahduskorkeus pystysuoraan

Testaaja asettaa pallon laitteeseen, jolla mitataan pallon ponnahduskorkeutta.

Pallon ponnahdus pystysuoraan kertoo kentän kimmoisuudesta, jolla on merkitystä esimerkiksi haltuunotoissa.

Pallon ponnahduskorkeus pystysuoraan

Pallon tulee ponnahtaa  0,6-1 metrin korkeuteen.
Esimerkkitoteutuksia
Mustikkamaan puurouhetekonurmi

Helsingin kaupungin ympäristöystävällinen puurouhetäytteinen jalkapallotekonurmi.

Lue lisää
HJK-jalkapallo

Helsingin Jalkapalloklubin, HJK:n, jäsenet pelaavat peräti kuudella Lappsetin toimittamalla kentällä, joista kaksi on ylipainehalleissa. Ratkaisujen laatu sekä halu palvella ja innovoida uutta jatkuvasti ovat suhteen kantava voima.

Lue lisää
LePa Areena, Espoo

LePa Areena on Leppävaaran Pallon rakentama jalkapallokeskus. Keskus on suurelta osin LePan omien joukkueiden käytössä, mutta kenttää hyödyntävät myös muut seurat ja yhteisöt, sekä lähialueen koulut.

Lue lisää
HJK-ylipainehalli

Helsingin Jalkapalloklubi, HJK, on hankkinut Lappsetilta kaksi laadukasta ylipainehallia kilpailutusten tuloksena. Toinen niistä, Töölön Kupla, on Suomen modernein ja energiatehokkain alallaan. Antti-Jussi Väinölä kehuu myös helppoa etäohjausta.

Lue lisää
LPS, kasvua rinta rinnan

Laajasalon Palloseura, LPS, on hankkinut Lappsetilta jo kaksi kenttää, koulukentän ja täysikokoisen jalkapallotekonurmen, ja huolto pelaa. Mia Stierncreutz on tyytyväinen paitsi niihin, myös asiantuntevaan apuun talouslaskelmissa ja suunnittelussa. Yhdessä on hyvä kasvaa.

Lue lisää
Ojakkalan koiraurheiluhalli

Piia Sillanpää on toiminut koira-alalla yrittäjän 2008 alkaen. Vuonna 2013 hän vuokrasi vanhasta teollisuushallista 500 neliön tilan ja remontoi sen koiraharrastuskäyttöön sopivaksi.

Lue lisää
Meilahden liikuntahalli

Meilahden liikuntakeskus tarjoaa mahdollisuudet monipuoliseen urheiluun. Kolme tenniskenttää, viisi sulkapallokenttää sekä lentopalloon, käsipalloon ja futsaliin soveltuvat pallokentät pitävät huolen, että jokainen käyttäjä löytää itselleen sopivan urheilumuodon.

Lue lisää
Padelia Paraisilla

Padelkentät kasvattavat suosiotaan Suomessa. Paraisten padelkenttä on aktivoinut jo yli 800 pelaajaa ensimmäisen puolentoista kuukauden aikana.

Lue lisää

Suunnitteletko jalkapallotekonurmen hankintaa?

Asiantuntijamme myyntipäällikkö Pasi Riikonen auttaa sinua valitsemaan parhaan ratkaisun ja antaa konkreettista suunnittelu- ja hankinta-apua.

Pasi Riikonen
pasi.riikonen@lappset.com
040 543 3221