ImageText

Jalkapallotekonurmet

Luonnollisin, huippuhyvä pelata ja kestävä - uusi jalkapallotekonurmesi. Sen päälle saat huolettomuutta huollolla. Meillä on 5 000 tunnin kokemus jatkuvasta huollosta ja 15 vuoden kokemus kenttäratkaisuista. Lappset-laatuun luottavat Suomen eturivin toimijat, kuten HJK. Koska aloitetaan?
EtusivuTuotteet ja palvelutJalkapallotekonurmet
Tätä kaikkea jalkapallotekonurmesi on

Lappset Puurouhe™ - 10 vuoden takuu

Kestävä ja hyvän pelituntuman tarjoava, 10 vuoden takuun omaava Lappset Puurouhe™ on osa uuden sukupolven jalkapallotekonurmiamme. Pelkästään männystä valmistettua puurouhetta on kehitetty, tutkittu ja testattu laboratoriossa ja asentamalla puurouhetäytteisiä jalkapallotekonurmia ulos pohjoisiin olosuhteisiin. Takana on kuuden vuoden työ.

Vastuullisuutemme ulottuu tekonurmesi materiaaleista, hankinnasta ja asennuksesta uudelleen käyttämiseen ja kierrättämiseen. Esimerkiksi joustoalustaa voidaan käyttää uudemman kerran, kun kulunut nurmi täytyy vaihtaa uuteen. Joustoalustan takuu on 25 vuotta.

Lue lisää

Parasta peliä lajin ehdoilla

Pallo vierii ja pomppii hyvin, peli sujuu. Pelaajat viihtyvät jalkapallotekonurmellasi, sillä se muistuttaa peliominaisuuksiltaan niin paljon luonnonnurmea. Takana on vuosien kehitystyö, joka jatkuu. 

Pelaajat ja valmentajat odottavat jalkapallotekonurmeltasi paljon muutakin. Esimerkiksi talvisinkin käytettävällä kentällä on oltava kunnolliset aurausalueet lumelle ja valaistuksen pitää olla suosituksia voimakkaampi. Meillä on joka asiaan perusteltu näkemys, joka perustuu osaamiseemme ja pitkään kokemukseemme.

Vastinetta euroillesi vuosiksi eteenpäin

Kun jalkapallotekonurmesi on asennettu, olet saanut tarpeitasi vastaavan ratkaisun ja asiantuntevaa kumppanuutta. Haluamme kulkea yhdessä myös tästä eteenpäin, ja varmistaa, että kenttäsi pelittää pitkään. Palvelun nimi on huolto, ja se tuplaa pelivuodet.

Olemme Suomen ainoa alan toimija, joka huoltaa kenttiä itse viikoittain läpi vuoden. Moni tuntee talvihuoltokonseptimme, joka pitää jalkapallotekonurmen pelattavana lumisateellakin. PlayCare-tiimiltämme saat jatkuvan huollon tai vuosihuollot ja osaajiesi koulutuksen. 

Huoltopalvelut

Lappsetilta tuli valtavasti ideoita, millaisen kentän me voisimme tehdä, ja hioimme suunnitelmia todella paljon yhdessä. Olemme tyytyväisiä, sillä kentästä tuli sellainen kuin halusimme.

hallintopäällikkö Mia Stierncreutz Laajasalon Palloseura LPS
Tärkeimmät jalkapallotekonurmijärjestelmämme

Jalkapallotekonurmi joustoalustalla ja Lappset PuurouheTM -täyteaineella

Tämä laadukas jalkapallotekonurmijärjestelmä on se luonnollisin ja ympäristöystävällisin ratkaisu. Kentän täyteaine Lappset PuurouheTM tulee suoraan luonnosta ja on valmistettu mekaanisesti ilman kemikaaleja. Turvallisen puurouheen valmistamiseen kuluu vähän energiaa. Joustoalusta palvelee useampaa kuin yhtä kenttää. Koko kentän kierrätys elinkaaren lopussa onnistuu. Esimerkiksi käyttöiän lopussa Lappset PuurouheTM voidaan käyttää kuorikatteena tai sillä voidaan parantaa multaa.

Jalkapallotekonurmi joustoalustalla ja kumirouheella

Tämä laadukas jalkapallotekonurmijärjestelmä on varteenotettava ratkaisu. Joustoalusta palvelee useampaa kuin yhtä kenttää. Koko kentän kierrätys elinkaaren lopussa onnistuu.

Jalkapallonurmi ilman joustoalustaa kumirouheella

Tämä laadukas jalkapallotekonurmijärjestelmä on varteenotettava ratkaisu. Koko kentän kierrätys elinkaaren lopussa onnistuu.
6 askelta: Näin valitset jalkapallotekonurmijärjestelmän

Jalkapallotekonurmen valinta osuu nappiin, kun hankinnan tärkeät asiat ovat hallussa.

Vaadi jalkapallonurmeltasi laatua. Jalkapallotekonurmen laatu liittyy suuresti sen peliominaisuuksiin: jalkapallotekonurmella pelaamisen pitää muistuttaa luonnonnurmella pelaamista ja olla turvallista.

Suosittelemmekin hankkimaan FIFA Quality -laatustandardin mukaisen jalkapallotekonurmen, joka testataan asennuksen jälkeen. 3. osapuoli testaa kentän laadun ihan kuin rakennusvalvoja rakentamisen laadun työmaalla. FIFA Quality Pro -laatustandardi on tarkoitettu stadionkentille, joilla pelataan Veikkausliigaa ja europelejä. 

Katso, miten asennettu jalkapallonurmi testataan FIFA Quality -laatustandardin mukaan. 

Ole avoin eri vaihtoehdoille. Samat peliominaisuudet ja kestävyys voidaan saada aikaan erilaisilla jalkapallotekonurmijärjestelmillä, joten ei kannata määritellä liian tiukkoja teknisiä kriteerejä tarjouspyynnössäsi.

Suomen Palloliitto lausuu samasta asiasta Tekonurmioppaassaan näin: "Kaksi täysin erilaista tekonurmea voi saavuttaa teknisiltä ominaisuuksiltaan ja testaustilanteessa täsmälleen samat tulokset. Kansainväliset jalkapalloliitot eivät ole halunneet sitoa tekonurmien laadunkehittymistä määrittelemällä tarkat raja-arvot tekonurmituotteille, kuten esimerkiksi nukan korkeudelle, kumirouhemateriaaleille ja muille tekonurmikonseptin osa-alueille."

Pyydä useita tarjouksia. Suomessa on kaksi suurta jalkapallotekonurmitoimijaa, joista Lappset Group on toinen. Puhu molempien osapuolten kanssa ja pyydä tarjoukset molemmilta.

Voit valita jalkapallotekonurmen joustoalustalla eli alapuolisen jouston tai jalkapallotekonurmen ilman joustoalustaa eli yläpuolisen jouston. Autamme sinua tekemään tarpeidesi mukaisen ratkaisun.


Joustoalustalla varustettu jalkapallotekonurmi takaa, että jousto-ominaisuudet säilyvät paremmin, jos kentän huolto laiminlyödään.

 

Joustoalusta tekee nurmesta napakan ja vähemmän raskaan pelata verrattuna yläpuolisella joustolla toteutettuun pehmeämpään nurmeen. Joustoalustalla varustettu jalkapallotekonurmi on jonkin verran hintavampi alkuinvestointi verrattuna jalkapallotekonurmeen ilman sitä. Toisaalta elinkaarikustannukset voivat tehdä siitä edullisemman ajan saatossa.


Joustoalustavaihtoehtoja ovat suljetun solukon joustoalusta, avoimen solukon joustoalusta ja paikalla valettu joustoalusta.

Suljetun solukon joustoalustan valitsevat arvostavat sen hinta-laatusuhdetta ja kierrätettävyyttä - 20 vuoden takuun aikana joustoalusta ehtii palvella 2–3 jalkapallokenttää. Kun joustoalustan käyttö päättyy, tuotteen valmistaja on sitoutunut kierrättämään sen uudeksi joustoalustaksi.

Avoimen solukon joustoalustaa käytetään halleissa ja toisinaan lämmitetyissä jalkapallotekonurmissa, sillä tämän joustoalustan rakenne johtaa hyvin lämpöä. Lämmön päällä pitäminen on tärkeää, ettei avoimen solukon joustoalusta ime vettä ja jäädy. Jos näin käy, koneellinen lumenpoisto auraamalla voi aiheuttaa halkeamia joustoalustaan. Avoimen solukon joustoalustan etuna ovat edulliset kustannukset.

Paikalla valettu joustoalusta eroaa muista joustoalustoista siinä, että se valmistetaan paikan päällä. Alustan pitää kuivua ennen kuin asennus voi jatkua. Paikalla valetun joustoalustan poisto on hankalaa, koska se on valmistettu liimatusta kumirouheesta, eikä kierrättäminen onnistu.

Suosittelemme jalkapallotekonurmen täyteaineeksi luonnollisinta vaihtoehtoa Lappset Puurouhe™-täyteainetta, joka takaa kestävän nurmen ja hyvät peliominaisuudet.
Puurouhetta on kehitetty, tutkittu ja testattu laboratoriossa ja asentamalla puurouhetäytteisiä jalkapallotekonurmia ulos pohjoisiin olosuhteisiin kuuden vuoden ajan, ja sillä on ainutlaatuinen 10 vuoden takuu, joka kattaa jalkapallotekonurmen jäädyttämisen.


Kentän täyteaine varmistaa oikeanlaisen jalkatuntuman, kitkan ja muita peliominaisuuksia. 


Lappset Puurouhe™ -täyteaineen hinta on hyvin kilpailukykyinen SBR-kumirouheen kanssa, joka on edelleen maailman yleisin täyteaine jalkapallokentissä. SBR on hinta-laatusuhteeltaan ja peliominaisuuksiltaan hyvä rouhe.

Puurouhe on loistava valinta kaikille kentille ulko- ja sisäkäyttöön vuoden ympäri. Talvella puurouhetta sisältävän lumen voi aurata kentän ulkopuolelle tai viedä lumenkaatopaikalle. Puurouhe toimii hyvin suolan kanssa talvihuollossa. Koulukenttiin Puurouhe on mainio vaihtoehto, koska koulun sisälle ei kulkeudu kumirouhetta.


Mäntyrouhe - tutkittu ja testattu täyteaine


Lappset Puurouhe on muoviton ja lisäaineeton männystä valmistettu täyteaine tekonurmelle. Mänty on yleinen puulaji ja puut kasvavat ilman erillistä lannoitusta tai koneellista hoitoa. Puu toimii myös hiilinieluna.

 

Puurouhe on kuuden vuoden kehitystyön ja testaamisen tulos. Puurouhe valmistetaan ilman lisättyjä kemikaaleja mekaanisessa prosessissa. Männystä poistetaan kaarna ja tikkuiset pitkät kuidut, ja sitä hiotaan ja lämpökäsitellään. Lopputuloksena on pyöreää puurouhetta. Rouhekoko vastaa yleisesti käytettyjä kokoja, mikä takaa, että puurouhe on helppo levittää kenttään tasaisesti.


Käyttöiän lopussa puurouhe voidaan käyttää kuorikatteena tai mullan parantamiseen. 

SBR-kumirouhe - hyvä vaihtoehto

Käyttämämme laadukas SBR-kumirouhe rouhitaan Pohjoismaissa kierrätetyistä renkaista. Tässä rouheessa on matala tai erittäin matala määrä pölyä ja se voidaan kierrättää puhdistettuna.

Suosittelemme paksua ja kokonaispainoltaan painavaa nukkalankaa, sillä se lisää jalkapallotekonurmesi kestävyyttä. Mitä enemmän paksua nukkalankaa neliömetriä kohden on, sitä kestävämpi nurmi on. Paksuuden tulee olla yli 300 micronia. Pelisilmä pitää kuitenkin säilyttää, ettei tuote polta ihoa ja aiheuta nirhaumia kaatumistilanteissa.

Peliominaisuuksien näkökulmasta pääsääntöisesti kaikki nykyaikaiset nukkalangat ovat laadukkaita. Esimerkiksi langan tyyppi ja iskuvahvuus/iskutiheys eivät vaikuta pelaamisen laatuun.

Nukka kudotaan taustakankaaseen eli pohjakankaaseen tiukasti ja kiinnitetään liimalla. Suosittelemme tähän polyuretaani- eli PU-taustaliimaa.
Hankkimasi jalkapallotekonurmi voidaan kierrättää elinkaaren lopussa. Kenttä puhdistetaan, pilkotaan ja materiaalista valmistetaan uusia tuotteita. Kierrättäminen on vielä harvinaista Suomessa toisin kuin Ruotsissa. Kentät eivät kuulu kaatopaikalle.

Jos kenttääsi on kuulunut suljetun solukon joustoalusta, sitä voidaan käyttää yhdessä tai kahdessa uudessa kentässä.
Jos kenttäsi täyteaineena on ollut Lappset PuurouheTM -täyteaine, se voidaan käyttää kuorikatteena tai mullan parantamiseen. 


Testaa tuliterä nurmesi ja todenna lupaukset

Puolueeton, standardin mukainen testaus varmistaa, että hankkimasi jalkapallonurmi täyttää pelaamisen laatuvaatimukset ja asennus on priimaa.

Tutustu ja osta testaus

Suunnitteletko jalkapallotekonurmen hankintaa?

Asiantuntijamme myyntipäällikkö Pasi Riikonen auttaa sinua valitsemaan parhaan ratkaisun ja antaa konkreettista suunnittelu- ja hankinta-apua.

Pasi Riikonen
pasi.riikonen@lappset.com
040 543 3221


Esimerkkitoteutuksia
Mustikkamaan puurouhetekonurmi

Helsingin kaupungin ympäristöystävällinen puurouhetäytteinen jalkapallotekonurmi.

Lue lisää
HJK-jalkapallo

Helsingin Jalkapalloklubin, HJK:n, jäsenet pelaavat peräti kuudella Lappsetin toimittamalla kentällä, joista kaksi on ylipainehalleissa. Ratkaisujen laatu sekä halu palvella ja innovoida uutta jatkuvasti ovat suhteen kantava voima.

Lue lisää
LePa Areena, Espoo

LePa Areena on Leppävaaran Pallon rakentama jalkapallokeskus. Keskus on suurelta osin LePan omien joukkueiden käytössä, mutta kenttää hyödyntävät myös muut seurat ja yhteisöt, sekä lähialueen koulut.

Lue lisää
HJK-ylipainehalli

Helsingin Jalkapalloklubi, HJK, on hankkinut Lappsetilta kaksi laadukasta ylipainehallia kilpailutusten tuloksena. Toinen niistä, Töölön Kupla, on Suomen modernein ja energiatehokkain alallaan. Antti-Jussi Väinölä kehuu myös helppoa etäohjausta.

Lue lisää
LPS, kasvua rinta rinnan

Laajasalon Palloseura, LPS, on hankkinut Lappsetilta jo kaksi kenttää, koulukentän ja täysikokoisen jalkapallotekonurmen, ja huolto pelaa. Mia Stierncreutz on tyytyväinen paitsi niihin, myös asiantuntevaan apuun talouslaskelmissa ja suunnittelussa. Yhdessä on hyvä kasvaa.

Lue lisää
Ojakkalan koiraurheiluhalli

Piia Sillanpää on toiminut koira-alalla yrittäjän 2008 alkaen. Vuonna 2013 hän vuokrasi vanhasta teollisuushallista 500 neliön tilan ja remontoi sen koiraharrastuskäyttöön sopivaksi.

Lue lisää
Meilahden liikuntahalli

Meilahden liikuntakeskus tarjoaa mahdollisuudet monipuoliseen urheiluun. Kolme tenniskenttää, viisi sulkapallokenttää sekä lentopalloon, käsipalloon ja futsaliin soveltuvat pallokentät pitävät huolen, että jokainen käyttäjä löytää itselleen sopivan urheilumuodon.

Lue lisää
Padelia Paraisilla

Padelkentät kasvattavat suosiotaan Suomessa. Paraisten padelkenttä on aktivoinut jo yli 800 pelaajaa ensimmäisen puolentoista kuukauden aikana.

Lue lisää