EtusivuReferenssitLPS, kasvua rinta rinnan

LPS: Jalkapallotekonurmia ja kasvua rinta rinnan

Laajasalon Palloseura, LPS, on hankkinut Lappsetilta jo kaksi kenttää, koulukentän ja täysikokoisen jalkapallotekonurmen, ja huolto pelaa. Mia Stierncreutz on tyytyväinen paitsi niihin, myös asiantuntevaan apuun talouslaskelmissa ja suunnittelussa. Yhdessä on hyvä kasvaa.

Mia Stierncreutz on juuri käynyt Ilomäentien juniorikentällä eli tuttavallisemmin Iliksellä Laajasalossa Helsingissä.

 - Tuolla kentällä on harrastettu ihan mieletön määrä liikuntaa. Vaikka kulutus näkyy, laadukas kenttä on hyvässä kunnossa. Tuntuu hyvältä, että olen saanut olla mukana tekemässä tätä kenttää ja edistämässä terveitä elämäntapoja sekä seuran ja koulun yhteistyötä, LPS:n hallintopäällikkö Stierncreutz sanoo.


Apua investointi- ja käyttötalouslaskelmiin

LPS:n koulukenttä sai alkunsa 2010-luvun vaihteessa, kun alueen pikkufutarit alkoivat kiinnostua lajista. Läheiset olosuhteet olivat kuitenkin kasvun tiellä. Seuralla oli tuolloin 200 futaajaa.
 
LPS:n tiimi alkoi käydä keskusteluja Lappsetin asiantuntijan, myyntipäällikkö Pasi Riikosen kanssa. Seuralla oli kiire tehdä tukihakemukset Aluehallintovirasto AVI:lle ja Suomen Palloliitolle Hat Trick -ohjelmaan.
 
- Pasilta saimme hyvät investointi- ja käyttötalouslaskelmat. Hänen kokemuksestaan oli todella paljon hyötyä, sillä hinta-arviot menivät nappiin, eikä yllätyksiä tullut. Meidän olisi ollut vaikeaa arvioida tyhjästä, paljonko vuoroista voi jäädä rahaa käteen, Stierncreutz kertoo ja korostaa, että seuralle on elintärkeää hallita riskejä. Hän toimi noihin aikoihin LPS:ssä vapaaehtoisena talousvastaavana ja joukkueenjohtajana. Tukia tuli reilut 75 000 euroa, ja hanke eteni.
 
Lappset vastaa koulukentän jatkuvasta huollosta läpi vuoden. Stierncreutz kertoo, että LPS ja Lappset käyvät tiivistä vuoropuhelua kentän huollosta, jotta se on oikealla tasolla. Esimerkiksi talvella huoltokertoja on lisätty ja kentälle kertynyttä vettä poistetaan vedenpoistorullalla jäätymisen estämiseksi.

- Lappsetilla on tahto pitää tämä kenttä kunnossa, Stierncreutz kiittää.

Seuraavaksi tuli jalkapallotekonurmi

Nyt ammattimaistuneessa LPS:ssä jalkapalloilee jo 971 jäsentä, ja se on hankkinut myös täysikokoisen jalkapallotekonurmen Lappsetilta vuonna 2015.
 
- On meidän pelastuksemme, että meillä on loistavat olosuhteet yhdeksän kuukauden ajan vuodesta, Stierncreutz kertoo.

Kolme talvikuukautta jalkapallotekonurmi on kaupungin käytössä luistelukenttänä. Tuolloin Ilomäentie on ainoa Kaakkois-Helsingin käytössä oleva ulkokenttä. Olosuhteissa on vieläkin parantamista.
 
- Nyt käymme seurassa keskustelua ylipainehallista. Ei tämä olosuhderakentaminen varmaan ikinä lopu.

Perustiedot
  • Sijainti
    Helsinki
  • Hankkeet
    Ilomäentien juniorikenttä (koulukenttä), 2 aikuisten maalia, 4 pienempää maalia, valaistus. Hertta areena, lämmittelyalue
  • Palvelu
    Ilomäentiellä talvi- ja kesähuolto, Hertta areenalla kesähuolto

- Tuolla kentällä on harrastettu ihan mieletön määrä liikuntaa. Vaikka kulutus näkyy, laadukas kenttä on hyvässä kunnossa. Tuntuu hyvältä, että olen saanut olla mukana tekemässä tätä kenttää ja edistämässä terveitä elämäntapoja sekä seuran ja koulun yhteistyötä,

Mia Stierncreutz sanoo. LPS:n hallintopäällikkö
Selaa muita kohteita
20130224_Aaba_Lehtikuusentie_33_logomuokattu.jpg
HJK-jalkapallo

Helsingin Jalkapalloklubin, HJK:n, jäsenet pelaavat peräti kuudella Lappsetin toimittamalla kentällä, joista kaksi on ylipainehalleissa. Ratkaisujen laatu sekä halu palvella ja innovoida uutta jatkuvasti ovat suhteen kantava voima.

Lue lisää
_HOV2972.jpg
HJK-ylipainehalli

Helsingin Jalkapalloklubi, HJK, on hankkinut Lappsetilta kaksi laadukasta ylipainehallia kilpailutusten tuloksena. Toinen niistä, Töölön Kupla, on Suomen modernein ja energiatehokkain alallaan. Antti-Jussi Väinölä kehuu myös helppoa etäohjausta.

Lue lisää