EtusivuReferenssitHJK-jalkapallo

HJK: Innovatiivisia ratkaisuja ja palvelua vailla vertaa

Helsingin Jalkapalloklubin HJK:n jäsenet pelaavat peräti kuudella Lappsetin toimittamalla kentällä, joista kaksi on ylipainehalleissa. Ratkaisujen laatu sekä halu palvella ja innovoida uutta jatkuvasti ovat suhteen kantava voima.

Kun HJK:n olosuhdepäällikkö Antti-Jussi Väinölä muistelee yhteisen tarinan alkua Lappsetin kanssa, hän kertoo vaikuttuneensa. HJK oli pyytänyt kokonaistarjousta Pajamäen ylipainehallista ja usean kentän jalkapallotekonurmijärjestelmien uusimisesta eri toimijoilta.
 
-Lappset lupasi hoitaa kaikki viranomaisyhteistyöasiat, poikkeus- ja rakennusluvat toisin kuin muut, ja he tunsivat kaupungin organisaation. Nämä asiat olivat aika uusia meillekin, Väinölä sanoo.

Kestäviä kenttiä ja osallistumista huoltokouluttamiseen 
 
Lappsetin toimittamat jalkapallon ehdoilla suunnitellut kentät ja hallit ovat kestäneet kovaa käyttöä - Klubin riveissä pelaa peräti 3 500 futaajaa. Väinölä antaa tästä kiitosta paitsi Lappsetin laadukkaille jalkapallotekonurmille, myös huollon ammattilaisille. Lappset on osallistunut HJK:n liikuntapaikkahoitajien kouluttamiseen Stadin aikuisopiston ja Vierumäen Urheiluopiston oppisopimuskoulutuksen käytännön vaiheessa.
 
“Hyvällä huollolla kenttä kestää 2-4 vuotta pidempään kuin huonolla huollolla”, Väinölä kertoo.

Innovointia kumppanin kanssa
 
Vuosien aikana HJK:n ja Lappsetin suhde on vain syventynyt, ja Väinölä konsultoi Lappsetia monissa asioissa. Hän on huomannut, että jo alussa esiin tulleelle lappsetilaisten innovatiivisuudelle ei näy loppua. 
 
“Olemme esimerkiksi yhdessä jalostaneet prosessia, jolla saamme jalkapallotekonurmen täyteaineen talteen keväällä ja voimme palauttaa sen kentälle. Se on 8 000 euron vuotuinen säästö meille”, Väinölä iloitsee.
 
Lue myös toinen tarina HJK:n ja Lappsetin halliyhteistyöstä.
Perustiedot
  • Sijainti
    Helsinki
  • Hankkeet
    Jalkapallotekonurmet: Ilomäentie, Lehtikuusentie, Pajamäki, Sahara. Ylipainehallit: Töölön Kupla (PK7) ja Pajamäki.
  • Palvelu
    Osallistuminen HJK:n liikuntapaikkahoitajien kouluttamiseen käytännön huoltoasioissa
Tilaa uutiskirje